Izdvajamo

Nakon dvanaest godina agonije i problema sa centralnim grijanjem, konačno je riješen problem  grijanja u Osnovnoj školi „Kozarac“ u Kozarcu. Danas je svečano puštena u rad obnovljena  kotlovnica, tako da će 350 učenika, nastavnici i ostalo osoblje ove škole, zimu dočekati u toplim učionicama i drugim školskim prostorijama.

 

Sve je počelo na inicijativu Enesa Kahrimanovića koji je sa prijateljima, Arminom Alijagićem i Seadom Azemi predstavnik UNDP, krenuo u akciju i tražio mogućnost da pomogne u  riješavanju problema grijanja u OŠ "Kozarac". U saradnji sa školskim menadžmentom sve je dobro krenulo. U vrlo kratkom vremenu UNDP je obezbjedio 180000 KM, a poslije se uključilo i  Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske sa 55.000 KM.Dobili smo jedan od najsavremenijih sistema grijanja u BiH. Sama kotlovnica koštala je 150.000 KM.

Urađen je jedan od najsavrmenijih sistema grijanja u BiH.
Ovim projektom urađeni su sljedeći radovi:
Izmijenjen je glavni cjevovod. Instaliran je i kombinovani bojler, tako da će učenici tokom grejene sezone imati i toplu vodu. Postavljeno je 85 novih radijatora, instalirane su tri nove peći u kotlovnici, urađen je novi dimnjak i dva spremnika za čuvanje tople vode.
Kompletno su sanirana i tri toaleta, a nabavljen je i sanitarni materijal. U sistem grijanja uključene su sve školske prostorije.

Nijaz-Caja Huremović

Ako želiš da upoznaš sebe, pitaj druge.