Izdvajamo

 

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor razgovarao je danas sa predstavnicima gradskog Udruženja dijabetičara . Ovo je bila prilika da se dogovori nastavak saradnje odnosno način isplate sredstava za nabavku kontinuiranog mjerača , senzora za mjerenje šećera za naše sugrađane do 18 godina starosti. Prema riječima , predsjednika Udruženja dijabetičara Svetlane Čeko senzor se aplicira na ruku ili nogu i tako se nivo šećera u krvi mjeri kontinuirano 24 sata bez uboda.

„ Dijete je riješeno boli i jednostavno se putem telefona prati nivo šećera u krvi , a roditelj putem aplikacije može pratiti te vrijednosti dok je dijete u školi“, potvrdila je Čeko.

Na sastanku je dogovoreno da će sredstva biti prebačena tako što će roditelj napisati zahtjev, priložiti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i dostaviti je udruženju koje će dalje kontaktirati Gradsku upravu za realizaciju uplate.

„Broj djece se mijenja i biće dostupan putem Centra za socijalni rad, a cijena jednog senzora je 60 eura čije je trajanje 14 dana , tako da su dva senzora potrebna na mjesečnom nivou i nabavljaju se u inostranstvu“, potvrdila je Čeko.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je Grad Prijedor u mogućnosti da pomogne svojim sugrađanima koji su oboljeli od dijabetesa od najranije mladosti , a to su omogućila sredstva u iznosu od 80.000 KM koja su predviđena nedavno usvojenim rebalansom gradskog budžeta za 2022.godinu

 

Video snimak Mustafe Širbića. Iz mog kraja:

 

Opširnije...