Izdvajamo

Policijski službenici PS Prijedor 2 pronašli su jutros oko 10:30 časova dva ugljenisana tijela u automobilu koji se nalazio u jednom šumarku u mjestu Donji Garevci.

Portparol CJB Prijedor Marija Matić potvrdila je da su tijela pronađena u izgorjelom automobilu te da je u toku uviđaj.

Nezvanično saznajemo da su u automobilu pronađeni muška i ženska osoba srednjih godina, a radi se o supružnicima.


Prve informacije govore da je majka ubijene žene, koja je pronađena u automobilu, prijavila policiji da je ona juče otišla sa suprugom kojeg je napustila prošle godine i da se sinoć nije vratila kući.

ubistvo-samoubistvo (2)Policija je nakon prijave krenula u potragu i jutros pronašla ugljenisana tijela u šumi koja se nalazi „na granici“ Donjih Garevaca i Gomjenice.

Nezvanično, radi se o Saši Torbici (40) iz Orlovače i njegovoj supruzi Danijeli, a u toku je bila njihova brakorazvodna parnica.Prema prvim nepotvrđenim informacijama on je ubio ženu, potom zapalio automobil, pa upucao sebe, nakon čega su oboje izgorjeli.

Prema riječima Rajka Žeželja mještanina Donjih Garevaca kojeg smo zatekli na licu mjesta, Saša Torbica je nekada radio kao deminer, a supruga ga je napustila.

Ona je radila kao frizerka i živjela je sa troje maloljetne djece kod roditelja u naselju Tukovi.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać