Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarac dana 06.02.2023. godine izvršili su kriminalističku obradu lica E.Ć. iz Kozarca zbog postojanja osnova sumnje da je u periodu od 04. do 06. februara počinio krivično djelo „Krađa“ na štetu lovačkog udruženja iz Prijedora.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni u navedenom vremenskom periodu u mjestu Trnopolje otuđio lovačku kameru sa punjačem i pripadajućom memorijskom karticom koja je bila postavljena u lovištu, pričinivši na taj način lovačkom udruženju materijalnu štetu u iznosu od 750,00 KM.

Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičenog E.Ć. Okružnom javnom tužilaštvu biće dostavljen Izještaj za počinjeno krivično djelo.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).