Izdvajamo

 

U organizaciji Inicijativnog odbora za vraćanje statusa opštine Omarskoj, u ovom mjestu proteklog vikenda predstavljeno je idejno rješenje za projekat zgrade buduće opštine.

„Cijeneći da je inicijativa ušla u završnu fazu i da se vrlo brzo očekuje usvajanje Nacrta zakona o osnivanju opštine Omarska, započeli smo pripreme i krenuli sa izradom projektne dokumentacije za budući administritativni centar koji bi bio osnova za pokretanje budućeg razvoja Omarske“, poručeno je iz Inicijativnog odbora za vraćanje statusa opštine Omarskoj.

Kako su istakli članovi Inicijativnog odbora, uz pomoć donatora odlučili su se za izradu idejnog rješenja kao uvodne aktivnosti za dobijanje dokumentacije za izgradnju zgrade opštine. Kažu, na ovaj potez odlučili su se uz prethodnu podršku predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

„Nakon jednog od sastanaka sa gospodinom Miloradom Dodikom, na kojem su dogovarani naredni koraci po pitanju osnivanja buduće opštine, tadašnji član podsjedništva BiH, a sada predsjednik Republike Srpske, obećao je da se nećemo useliti u neke stare i neadekvatne prostorije, te da će nas pomoći na početku našeg rada i obezbjediti sredstva za igradnju nove zgrade“, ističu u Inicijativnom odboru.

Vođeni tom idejom i entuzijazmom, a uz financijsku pomoć jednog od članova odbora, kažu, odlučili su da krenu sa pripremom dokumentacije.

Za izradu idejnog rješenja angažovano je adekvatno preduzeće iz Banja Luke, dok će se za dalju dokumentaciju obratiti za pomoć gradu Prijedoru.

Nakon prezentacije idejnog rješenja i usaglašavanja detalja sa članovima inicijativnog odbora, za 17. april zakazana je i zvanična prezentacija projekta, na koju će biti pozvan gradonačelnik Prijedora, narodni poslanici i ministri, kao i predstavnici političkih partija sa područja grada.

Cilj je da se ka Narodnoj skupštini Republike Srpske uputi inicijativa da se na jednu od narednih skupštinskih zasjedanja po hitnom postupku uvrsti usvajanje Nacrta zakona za osnivanje opštine Omarska.

U Inicijativnom odboru nadaju se da bi cjelokupna procedura, od usvajanja nacrta preko javnog izglaganja nacrta kao i sve kompletne procedure trebale biti završene do kraja ove kalendarske godine.

Inicijativni odbor za vraćanje statusa opštine Omarskoj

PUTNIČE,

TO ŠTO SI SAD TI,

TO SAM NEKAD BIO JA!

A TO ŠTO SAM SAD JA,

TO ĆES JEDNOM BITI TI!

Sa jednog nišana sa mezarija u Kozarcu