Izdvajamo

U danu kada je načelnik opštine Prijedor Marko Pavić na sjednici lokalnog parlamenta najavio mogućnost osnivanja spasilačke službe koja bi obilazila kupališta na rijeci Sani, kontrolisala primjenu zaštitnih mjera i pomagala ugroženim građanima, desila se još jedna tragedija na obalama Sane. U naselju Sredice na lijevoj obali rijeke Sane, na kupalištu poznatom pod imenom „Zizinovac“, ugasio se jedan mladi život.
Kako smo od očevidaca nesreće saznali radi se o Irfanu Ramiću(17) iz Rizvanovića. Nesretni mladić se utopio uz samu obalu rijeke nešto poslije 17 časova. Prijatelj nastradalog i očevidac nesreće Denis Karagić nam je rekao da su poslije 15 časova motorom došli na ovo kupalište da se malo osvježe. „Po prvi puta ove godine smo zajedno došli da se okupamo i završilo je tragedijom. U jednom trenutku je plivao u rijeci Sani da bi u narednom trenutku nestao ispod površine“, kaže Karagić. „Ne znam da li ga je uhvatio grč ili se nagutao vode ali odjednom je nestao. U neposrednoj blizini je bilo i djece koja su mislila da se Irfan igra. Nakon što nije izronio, shvatili smo da se nešto dešava ali u tom dijelu rijeka je duboka 3-4 metra i malo je mutna pa ništa nismo vidjeli“, dodaje Karagić.

 


Na dozivanje djece sa kupališta, dotrčao je mještanin Suad Kadirić koji je nešto ranije sa suprugom otišao prema svojoj kući. On je uskočio u Sanu i pokušao pronaći nesretnog mladića. „Nakon par minuta uspio sam ga izvući na obalu i pokušao oživjeti ali već tada nije davao znake života“, rekao je Kadirić. Kadirić i ostali mještani Sredica kažu da se na ovom mjestu ne pamti bilo kakvo utapanje. „Sredinom 20-ih godina prošlog vijeka, djevojka po imenu Ziza se zamalo utopila na ovoj lokaciji pa je od tada ovo mjesto i poznato kao Zizinovac“, dodaje Kadirić. Nastradali mladić je inače bio vrlo dobar mladi fudbaler OFK „Brdo“ koje okuplja omladinu sa lijeve obale Sane. Na lice mjesta ubrzo je stigao i Ismet Imširović, predsjednik ovog kluba. On nije mogao sakriti šok i nevjericu ovim tragičnim događajem. „Radi se o momku koji je pokazivao zavidno fudbalsko znanje i bio je na pragu prvog tima“, rekao je vidno potreseni Imširović. Uviđaj na licu mjesta obavili su inspektori SJB Prijedor uz prisustvo dr. Nikoline Balaban, patologa prijedorske Opšte bolnice koja je samo mogla konstatovati smrt nesretnog mladića.

gradprijedor.com

Nema saudijskog islama, bosanskog islama, turskog islama. Ima jedan Islam koji vrijedi za sve ljude.

Mr. Safet Kuduzović