Izdvajamo

 

Na redovnoj konferenciji za novinare koja je održana danas u Policijskoj upravi Prijedor načelnik Policijske uprave Prijedor Dragan Milojica, načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan i načelnik Sektora policije Zoran Jež prezentovali su rezultate rada za mjesec jul tekuće godine.

Hačelnik Milojica je istakao da je na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano povoljno stanje bezbjednosti.

Policijska uprava Prijedor u julu mjesecu evidentirala je 74 krivična djela, što je za pet krivičnih djela ili 6,3% manje u odnosu na jul mjesec prošle godine. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 21 krivično djelo ili 26,3% od ukupno evidentiranih. Ukupna rasvjetljenost prijavljenih krivičnih djela iznosi 84,2%, a rasvjetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 47,8%.

U izvještajnom periodu nije bilo težih krivičnih djela niti prekršaja koji bi izavali veću pažnju javnosti ili uznemirenost građana. Svi javni skupovi koji su tokom jula mjeseca održani na području Policijske uprave Prijedor uspješno su obezbjeđeni.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da je u julu mjesecu evidentirano 7 krivičnih djela privrednog kriminaliteta i da je 5 djela koruptivnog karaktera. Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih djela i protivpravno stečena imovinska korist iznosi 278.412,00 KM.

Iz oblasti zloupotrebe opojnih droga evidentirano je 5 krivičnih djela i 20 prekršaja, a oduzeta je i određena količina opojne droge. Kod jednog lica iz Banja Luke pronađena je improvizovana laboratorija za uzgoj indijske konoplje.

Načelnik Sektora policije Zoran Jež rekao je da u julu mjesecu iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 50 prekršaja i da je u tom segmentu održano stabilno stanje. Narušavanja javnog reda i mira u većem obimu nije bilo.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirano je 111 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo smrtnih posljedica po lica. Iz saobraćaja je isključeno 286 vozača, od kojih 256 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Načelnik Jež je podsjetio vozače da je u toku preventivna kampanja „Lako je brzinu smanjiti“ koja se realizuje do kraja mjeseca avgusta i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Imajući u vidu da je u toku realizacija akcije Ministarstva unutrašnjih poslova pod nazivom „Stop prosjačenju“, načelnik Jež je rekao da je u toku jula mjeseca evidentirano šest prekršaja prosjačenja.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane da u slučaju uočavanja lica koja se bave prosjačenjem prijave nadležnoj policijskoj stanici ili pozivom na broj 122.

PU Prijedor

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović