Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor realizujući aktivnosti usmjerene na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga, tokom prethodnog vikenda, uručenjem prekršajnih naloga sankcionisali su dva lica iz Kozarske Dubice. Navedena lica su sankcionisana tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a u vezi sa testiranjem vozača na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Takođe, u predmetnim kontrolama, kod jednog lica iz Kozarske Dubice koje je bilo suvozač u kontrolisanom vozilu pronađen je i oduzet zamotuljak sa sadržem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain ukupne bruto mase 0,9 grama. Protiv navedenog lica nadležnom sudu dostaviće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po Zakonu o prozivodnji i prometu opojnih droga.

PU Prijedor

Nikada zločine naših komšija zaboraviti nećemo i dok smo živi o njima ćemo svjedočiti i sve ljude na njih podsjećati. Istinu o našem stradanju ćemo konstantno širiti, a pravdu na ovosvjetskim sudovima uporno tražiti. Za istinu ćemo živjeti, raditi i umirati! Zbog toga danas na ovom mjestu želimo još jednom jasno kazati da su nas naše komšije u nedjeljnim, poslijepodnevnim satima, 24. maja 1992. godine, svojim paravojnim snagama napali, da su tada nad nama agresorski čin započeli i u narednom vremenu realizirali, da su na području naše općine više od 3.000 naših najmiliji poubijali, a njihova tijela u mnogobrojne jame i grobnice skrili, da su naše majke i sestre silovali, da su nas u logore zatvorili i u njima najtežim torturama mučili, da su naše imetke pljačkali i uništavali, da su naše džamije palili i rušili, da su nas sa ognjišta naših protjerali, da su nam povratak na njih osporavali, da se ni nakon 25 godina za zločine svoje nisu pokajali, da zločince iz svog naroda nisu izdvojili već su se s njima poistovjetili, da kosti naših najmilijih još uvijek na njima znanim mjestima kriju, da svoju omladinu lažima o nama truju, da na započetom zlu devedesetih godina i dalje ustrajavaju.

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.