Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 11.09.2023. godine Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli su Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv E.V. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela „Poslovna prevara“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“.

Osumnjičena E.V. se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Kozarske Dubice omogućila drugom licu da bez zasnovanog radnog odnosa i stvarnih ovlaštenja zastupa to privredno društvo, te u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi dovede u zabludu pravno lice iz Hrvatske da će im uz avansnu uplatu od 51.000,00 eura isporučiti tokarski stroj, nakon čega nije izvršena isporuka robe niti povrat uplaćenog avansa.

Na ovaj način osumnjičena je pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 51.000,00 eura, za koliko je ujedno oštećeno pravno lice iz Hrvatske.

PU Prijedor

"Ako pravdu ne nađeš na ovozemaljskoj sudnici, svoju parnicu usmjeri ka ahiretskoj sudnici, gdje će svjedoci biti meleki, gdje su sve tužbe brižno čuvane i gdje je sudija Najpravedniji i Najmudriji od svih!"

Aid el-Karni