Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor postupajući po prijavi da je u toku noći 07/08.09.2023. godine sa parking prostora u Novom Gradu otuđeno vozilo marke „Golf“, čime je počinjeno krivično djelo „Krađa“, došli su do saznanja da se vezu sa navedenim može dovesti lice D.B. iz Krupe na Uni.

Preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela i pronalaska vozila, na osnovu operativnih saznanja da se vozilo nalazi na području Brčkog, u saradnji sa policijskim službenicima Brčko distrikta otuđeno vozilo je pronađeno i osumnjičeni D.B. lišen slobode.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv D.B. biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Krađa“.

Kahrimanović kaže kako je teško procijeniti koliko je trenutno stanovnika u Kozarcu. "Negdje oko 8.000. Prije rata živjelo je ovdje blizu 25.000 stanovnika, od kojih je 95 posto bilo bošnjačko stanovništvo. Zato smo toliko i stradali. Sve kuće, svi objekti, sve je u Kozarcu bilo porušeno. Po zadnjem popisu ima nas oko 20.000."