Izdvajamo

 

Preduzeće " Komunalne usluge" a.d. Prijedor počelo je radove na postavljanju nadstrešnice na Gradskoj tržnici odnosno na natkrivanju vanjskog dijela tržnice.

Direktor preduzeća Dalibor Grabež potvrdio je da je ovo preduzeće posao dobilo na tenderu koji je raspisao Grad Prijedor, kao investitor , čija je vrijednost 18.700 KM sa PDV-om.
" Mijenja se krovni pokrivač koji će biti prekriven limom i rok za izvođenje radova je 15 dana, ali vjerujemo da ćemo do kraja ove sedmice završiti sve radove", istakao je Grabež.
On je zamolio građane za strpljenje jer saobraćaj oko tržnice nije potpuno obustavljen , kao i da će nastojati da predviđene radove završe i prije roka.
Upravnik Gradske tržnice Darko Bujić istakao je da se na ovaj način rješava problem koji je za zaposlene, za zakupce , ali i građane koji svakodnevno dolaze na tržnicu , nastao tokom olujnog nevremena još prije dvije godine.
" Ovo svima mnogo znači, bili su ovo nehumani uslovi za rad i od sada ćemo moći nesmetano da radimo", rekao je Bujić.
Dragana Bašić, koja je zakupac tezge na tržnici već 28 godina izjavila je da će im ovo mnogo značiti .
" Ovo smo čekali dugo vremena, obećanja su bila i konačno je došao taj dan, ja radim napolju i važno je da ne kisnemo, ni mi ni naši kupci, rekla je Bašićeva.

prijedorgrad.org

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać