Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 03. do 05. novembra realizovane su lokalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. Takođe, u periodu od 02. do 05. novembra realizovana je kontrola učesnika u saobraćaju automatskim mjerenjem prekoračenja dopuštene brzine kretanja pomoću radarskog sistema u vozilu „presretač“.

Tokom trajanja akcije kontrolisano je 550 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 49 učesnika. Od ukupnog broja sankcionisanih, 40 je po akcentu akcije.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 40 vozača. Šest vozača zadržano je lišenjem slobode.

Tokom trajanja kontrole prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila evidentiran je 51 prekršaj. Najveća brzina kretanja vozila evidentirana radarskim sistemom u vozilu „presretač“ zabilježena je na magistralnom putu Prijedor – Sanski Most u naselju Tukovi, na dionici puta gdje je dozvoljena brzina kretanja 80 km/h. Vozilo se kretalo brzinom od 151 km/h.

Tokom trajanja akcije od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja D.A. iz Velike Kladuše oduzeto je vozilo marke „Audi“ nakon što je zaustavljanjem i kontrolom utvrđeno da vozilo nije registrovano. Provjerom kroz Registar novčanih kazni utvrđeno je da D.A. po osnovu neplaćenih novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.021,00 KM.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.