Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor preduzimajući aktivnosti usmjerene na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga dana 14.11.2023. godine prilikom kontrole lica K.B. iz Sanskog Mosta pronašli su i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu ukupne bruto mase 18 grama i osam zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid bruto mase 6,3 grama. U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će se Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv K.B. dostaviti izvještaj za počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Istog dana policijski službenici Policijske uprave Prijedor su realizujući akciju „Kalibar“ od lica F.B. iz Prijedora oduzeli poluautomatsku pušku. Protiv F.B. nadležnom tužilaštvu dostaviće se izvještaj za počinjeno krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

"U svojoj sam sobi našao odgovor na pitanje: koji je ključ uspjeha? Plafon mi kaže da je ambicija visoka, prozor mi reče pogledaj svijet, sat reče da je vrijeme zlato, ogledalo mi reče: ne sudi nikoga po vanjštini, vrata mi rekoše: gurni jako da bi dostigao svoj cilj, i na kraju, pod mi reče: ostani skroman, ti si samo stvorenje."

Meša Selimović