Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor 31.12.2023. godine od višestrukog povratnika u činjenju težih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja oduzeli su neregistrovano motorno vozilo.

Vozilo marke „Renault“ oduzeto je od lica D.V. iz Prijedora nakon što je na magistralnom putu Prijedor-Novi Grad u mjestu Donja Dragotinja slijetanjem sa kolovoza prouzrokovao saobraćajnu nezgodu. Provjerom koz Registar novčanih kazni uvrđeno je da D.V. po osnovu neplaćenih kazni duguje preko 2.200,00 KM.

Protiv D.V. nadležnom sudu dostaviće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Draga braćo i sestre, vama poručujem da se nikoga osim Uzvišenog Allaha ne bojite i da istinu ni od koga ne krijete, već je svim ljudima oko sebe uporno govorite. Ne sjećajte se šehida svojih samo učenjima Kur'ana i dova, već ih se sjećajte vašim svjedočenjima o njihovoj nevinosti i komšijskoj krvoločnosti. Sjećajte ih se upiranjem prsta u njihove ubice. Sjećajte ih se svjedočenjem na sudovima. Sjećajte ih se tako što ćete djecu i unučad svoju učiti ko ih je ubio. Čuvajte ova polja koja su krvlju njihovom natopljena. Čuvajte ovu planinu po kojoj su kosti njihove rasijane. Čuvajte državu Bosnu i Hercegovinu zbog koje su oni ubijani. Budite ponosni na vjeru svoju čistu, naciju svoju hiljadugodišnju, jezik svoj bosanski! Budite ponosni na šehide svoje, bilo one koji su svoje živote izgubili nakon agresorskog upada ili one što se boriše u redovima armije Republike Bosne i Hercegovine.

Mr. Amir ef Mahić
25.05.2017. god.