Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske stanice Kozarska Dubica 02.03.2024. godine oko 19,20 časova lišili su slobode lice F.T. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici“ i ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti''.

Policijski službenici su postupajući po prijavi da je u ulici Kralja Petra I Oslobodioca u toku svađa između više lica, utvrdili da je osumnjičeni F.T. počinio krivično djelo nasilje u porodici, nakon čega je odbijajući da postupi po naređenju policijskih službenika fizički ih napao, a prilikom lišenja slobode pružao aktivan otpor.

U toku je rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv F.T. biti dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela.

PU Prijedor

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."