Izdvajamo

 

Kako saznajemo, na obroncima planine Kozare protekle nedjelje dogodila se nesreća u kojoj su povrijeđena dvojica Prijedorčana.

Naime, tokom popodnevnih časova došlo je do slijetanja traktora.

-Dana 7. aprila oko 16:10 časova prijavljeno je da je na nekategorisanom putu Jakupovići-Kamičani-Duge njive došlo do slijetanja traktora “Zetor” sa prikolicom kojim je upravljalo lice E.J. iz Kozarca (Jakupovići). Tom prilikom lice E.J. je zadobilo teške tjelesne povrede dok je lake tjelesne povrede zadobilo lice D.N. iz Prijedora koje se prevozilo na traktoru – potvrdila je Zvezdana Alendarević, portparolka Policijske uprave Prijedor..

Kako saznajemo povrijeđeni E.J. je zbog težine povreda prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Tekst i foto ilustracija – Aleksandar Drakulić – prijedordanas.com

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.