Izdvajamo

 

Na području Policijske uprave Prijedor tokom marta i aprila mjeseca prijavljeno je šest požara na otvorenom prostoru kojima je zahvaćeno preko 220 dunuma šume i niskog rastinja.

Požarom koji je u Oštroj Luci zahvatio oko 160 dunuma hrastove šume i niskog rastinja počinjeno je krivično djelo „Izazivanje opšte opasnosti“. Policijski službenici preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca i dokumentovanja ovog krivičnog djela.

S obzirom da je u toku period izvođenja proljetnih radova na uređenju imanja i pripremanju poljoprivrednih parcela i da građani pale korov na otvorenom prostoru, što može dovesti do nekontrolisanog širenja požara i ugrožavanja života ljudi i imovine, Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da spaljivanje korova i drugog gorivog materijala obavljaju samo za vrijeme povoljnih vremenskih uslova i na površinama gdje požar mogu kontrolisati.

Podsjećamo građane da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjeno paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno - spasilačkih jedinica, a propisana je i obaveza preduzimanja svih neophodnih mjera za sprečavanje širenja vatre.

Novčane kazne predviđene ovim Zakonom su od 100 KM do 1000 KM za prekršaj koji počini fizičko lice djelujući suprotno propisanim zakonskim odredbama.

U slučaju nekontrolisanog širenja vatre potrebno je odmah obavjestiti vatrogasce na broj 123 ili policiju na broj 122.

PU Prijedor/ foto ilustracija

Hoce li  ikada priznati.... ...... oni što pokušaše da unište našu buducnost.