Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor u nastavku akcije „Kalibar“, na osnovu operativnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja dana 11.04.2024. godine izvršili su pretres stambenih prostorija koje koristi E.D. iz Novog Grada i tom prilikom pronašli i oduzeli vatreno oružje i municiju.

Pretresom su pronađene dvije puške, četiri okvira za automatsku pušku i 78 metaka različitog kalibra. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ nad E.D. je izvršena kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv istog će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

PU Prijedor

Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak