Izdvajamo

Ovaj cetvrtak cu da pocnem sa panoramom nase okoline. koju sam radio sa par lokacija. Divni su ovi nasi krajevi ma koje godisnje doba bilo.

 

Prosli cetvrtak sam pisao, kako sam postao dido. Kad sam cuo tu vjest pozurio sam i ja kod djece da proslavim dobitak unuka. Ovaj cetvrtak radim u Njemackoj i Holandiji.Ovaj put necu moci najsvijezije informacije iz nase okoline da objavim.Zato cu da postavim fotografije koje sam radio prije polaska u Holandiju i Njemacku i nadam se da ce i ovo biti zanimljivo.

Prosli cetvrtak su ovi pilici i psici cekali svoje kupce ali ih nije bilo, svi su otisli nazad u daleki svijet.

Danas cu da objavim i par fotki koje ranije nisam objavio a napravio sam ih ljetos.Mnogi su me pitali zasto nisam njihove fotke objavio a fotografisao sam ih. Neke fotografije nisu bile dobrog kvaliteta a neke sam prosto prilikom odabira preskocio.

Naravno ove sam radio prosle hefte. Ovog brku ce ,nadam se, mnogi prepoznati. Oni koji su prije rata putovali u skolu ili na posao sjetit ce se Brke konduktera. ovih dana je poceo sa gradnjom kuce na svom starom i porusenom kuciscu.

Bio sam i u posjeti zanatskoj radnji Karabasic.

Ekipa mala dobro uigrana

Na putu za Holandiju i Njemacku smo bili saputnici sa Medihom, nasom poznatom frizerkom. Kaze i ona ide dijeci u posjetu.

Odavno nisam bas niti jedne fotke iz Prijedora objavio, pa evo sad da se malo popravim.

Stari grad mi uvjek drag a i asocira me na moju mladost. Kej i Berek su nekad bili nase glavno mjesto za okuplanje. Ovdje su mnoge ljubavi zapocele.

Pa opet nazad u Kozarac i okolinu.

To bi bilo to za ovaj cetvrtak. Slijedece javljanje nece biti slijedeci cetvrtak vec tamo negdje u oktobru kad se vratim kuci. Cetvrtak sam zamislio da fotografisem dole nase krajeve a ne u drugim drzavama.Trudit cemo se da ovu stranicu i odavde pravimo zanimljivom za nase posjetioce.

Do mog slijedeceg javljanja sa cetvrtkom pozdrav iz sveeee snage

Jos samo ovo: Ljutnja nija samo neizbjezna, nego je i nuzna.Jer na njeno mjesto dolazi  ravnodusnost, najgora od svih ljudskih karakteristika.

 

Nijaz - Caja

U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać