Izdvajamo

Posebna mi je srcu radost moci objaviti spisak ucesnika petog humanitarnog koncerta na stadionu FK Bratstvo u Kozarcu 22 jula i svima se od srca zahvaljujem. Mnogima koji zbog obaveza ne mogu doci takodjer hvala.
Veliko hvala svima koji su proteklih godina pomogli svojim dolaskom.
Zamolio bih posebno moje Kozarcane da se odazovu,da podijele i obavijeste prijatelje i da ovu lijepu tradiciju nastavimo.
Nadamo se da ce nam dragi Bog dati i lijepo vrijeme i molim Ga, da svakom onom ko pomogne da se neko dijete ili covjek obraduje ovim parama,podari mnogostruko vise.

Eso Balić

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic