Izdvajamo

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Neka je hvala Uzvišenom Gospodaru Allahu na svim blagodatima s kojima nas je počastio, a salavat i selam neka su na našeg miljenika i poslanika Muhammeda, alejhisselam, na njegov plemeniti i čestiti rod i ashabe, te na naše merhume i šehide.

Braćo i sestre,

Uzvišeni Allah nas je počastio pa smo dočekali još jedan od dva muslimanska blagdana kurban ili hadžili bajram. Radujmo se u ovim danima tekbira zbog počasti koje nam je naš Gospodar darovao i budimo spremni na žrtvu u Njegovo Ime jer će nas ona približiti Njemu, ali i jedne drugima. Dočekujući ove mubarek dane u časnoj Mekki upućujem Uzvišenom Allahu dovu da našem narodu u našoj plemenitoj domovini Bosni i Hercegovini i onima koji su razasuti širom svijeta, a naročito mojim Kozarčanima, da svako dobro oba svijeta i zaštiti ih od zla njihova ma od koga dolazilo. Molim Uzvišenog Allaha da našoj domovini da prosperitet i zaštiti je od njenih i naših dušmana, te da islam i muslimane u njoj očuva do Sudnjega dana.

Upućujući hajr dove za nas, naše pretke i potomke na mubarek mjestima čestitam vam svima bajramske dane riječima BAJRAM MUBAREK OLSUN!

Allah vam svako dobro dao!

Glavni imam:

Amir-ef. Mahić

Molim dragog Allaha da u ove mubarek dane obaspe svojom milošću sve ljude na ovom dunjaluku. Amin...