Izdvajamo

 

Večeras, treći put ovog ramazana, osjetila se posebna ramazanska atmosfera na zajedničkom iftaru džematlija džemata Alići-Softići. Iftar je organizovan ispred Mejtafa (Mesdžid) Alići-Softići. Izuzetno obilnom iftaru prisustvovalo je oko 100 vjernika.
Ovaj iftar finansirali su grupa "Softići", džematlije ovog džemata.

Molimo Allaha dž.š., da nagradi sve organizatore ovog iftara, te naše džematlije i goste koji su svojim dolaskom uveličali ovaj džematski iftar.

Imam džemata Alići-Softići Zehrudin Beganović se zahvalio, u ime svih vjernika, grupi "Softići" koja je finansirala ovaj iftar.

Iftar su pripremili restoran "Laguna" na čelu sa Nijazom Hrnićem.

Nakon zajedničkog iftara uslijedilo je neformalno druženje džematlija.

Molim Allaha dž.š. da nagradi sve učesnike ovog hairli druženja.

Nijaz-Caja Huremović

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).