Izdvajamo

Ovih dana je pokrenuta akcija za prikupljanje sredstava i pripreme za asfaltiranje Čauševića puta, MZ Kozaruša.
Posjetio sam ovaj sokak i razgovarao sa Vasifom Mujkićem, pokretačem ove akcije.


"Mi smo jedno od rijetkih naselja u ovom kraju kroz koje ne vodi asfaltna traka. Zato smo ovih dana pokrenuli akciju na prikupljanju sredstava za asfatiranje puta kroz naselje. Dužina puta kroz naselje je oko 800 metara, a to je od  kuće Latifa Grabića do ulaza u put Halida Krajišnika. Odbor će prikupiti ponude od više izvođaća i odabraće najpovoljniju ponudu.
Nadamo se pomoći naših i ljudi dobre volje da nam pomognu u ovoj akciji. Otvorili smo i broj žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć u ovoj akciji, a oni koji htjednu dati pare da ne idu u banku, mogu to uplatiti kod Ene Hušića.
Mi ćemo tražiti pomoć, onih 40%, od Grada Prijedora, a ubjeđeni smo da će nam grad pomoći" Kazao nam je Vasif Mujkić

Mještani su sastavili odbor za asfaltiranje, a to su:
Vasif Mujkić
Fudo Kahrimanović
Saud Kulašić
Eno Hušić

Ovim putem odbor apeluje i moli raju dobre volje, gdje god se nalaze, da ovu akciju podrže svojim dobrovoljnim novčanim prilozima, jer samo složno i svi zajedno, možemo uspjeti.

Članovi odbora za asfaltiranje puta su optimisti i vjeruju u dobru volju svojih komšija, kao i raje iz drugih džemata.

 

Nijaz-Caja Huremović

Na fotorafijama ispod su brojevi računa na koje se mogu uplatiti donacije:

.be">

Zato necu da cutim, nego necu prestajati pricati, pricat cu o prošlosti, pricati o istini, a ti sine moj i djeco naša, slušajte i pamtite, pamtite i zapamtite, zapamtite i ne zaboravite, jer ko nema prošlosti nema ni buducnosti.