Izdvajamo

U našem kraju kruže priča da se u Kevljanima, prevarom, prikupljaju potpisi za opštinu Omarska. Na fb Ujedinjeni Dzemati Kevljani,Hadzici,Sr Jakupovici, je objavljen tekst kako to rade.

Tekst prenosimo u cijelosti

Ev ovako da iznesem par stvari, vjerovatno neki i znaju da se radi o prevari. U zadnjih par dana kretala se skupina od 3 čovjeka dva strana i jedan domaći. Prikupljali su lične podatke i potpise za buduću opštinu Kozarac, ili kako su se kome već predstavili. A u biti cijela priča je vezana za opstinu Omarska. Izmedju ostalog nesvjesno sam se i sam potpisao vjerujući domaćem čovjeku. Kontaktirao sam odbornike u skupštini grada i ustanovio da oni nisu imali nikog da popisuje. A vjerujem da su i ovi što su dali podatke bili navučeni od domaćeg čovjeka. Da li su oni njemu za to platili to oni znaju nebi ulazio u to. Šta je meni predloženo da uradim, a to sam i uradio. Da odem u policijsku stanicu u Omarskoj i da prijavim lažno predstavljanje i prikupljanje podataka. Prekršen je zakon o tajnosti podataka. A i ostala je zabilješka u policiji u slučaju nekih budućih mogućih posljedica. Što bi ja predlozio da i oni ostali koji su potpisali da odu i da urade a ima ih najmanje 30.
Naravoučenije ili pouka priče je ta da: Ne dajite svoje podatke nikome, nemojte ništa potpisivati. Nemojte nikom slijepo vjerovati nije bitno o kome se radi. U slučaju da vam neko dodje da nešto potpišete za opštinu Kozarac pozovite policiju i prijavite ih.
Živi mi i zdravi bili do nekih ljepših objava ako Bog da.

Prenešenos sa FB Ujedinjeni Dzemati Kevljani,Hadzici,Sr Jakupovici, uz saglasnost autora teksta.


"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo