Izdvajamo

 

Danas je Elvedin-Edo Memić dovezao kosilicu za potrebe FK Bratstvo Kozarac.
Poslije završetka radova na igralištu i sijanja trave, došlo je do potrebe za kosilicom i održavanjem trave na igralištu.
Mirzet-Pajdo Softić je pokrenuo blic akciju svih kozarčana, da se kupi kosilica. Da bi bilo sve transparentno koristili su žiro račun od Humanitarne organizacije Kozarac. Podška Humanitarne organizacije Kozarac, pored ustupanja žiro računa, bila je značajna i u pozivanju članova da se pridruže ovoj akciji.

Akcija je trajala tri sedmice, a Elvedin-Edo se potrudio da nađe, kupi i doveze kosilicu u Kozarac. Kosilica je plaćena 5100 Eura i 500 eura je koštao transport i sve šta ide uz transport.

Zijad Kusuran, predsjednik FK Bratstvo, u ime svih članova zahvaljuje se svim učesnicim ove akcije i obećava dobre rezultate u narednom periodu.
Sve pohvale Pajdi i Edi na uspješno završenoj akciji.
Kosilica je garažirana do proljeća u toplu i suhu garaži.

VIDEO OVDJE

- U temeljima RS-a nisu, kako to patrijarh srpski kaže, ali i skoro svi političari iz RS-a, kosti najboljih srpskih sinova. U temeljima RS-a su kosti moga petnaestogodišnjeg brata, moga oca, dida, nane, kosti još 102 djece, a u tim temeljima sam mogao biti i ja koji sam, eto, uspio preživjeti i tri prijedorska logora i živi štiti i još mnogo toga - ističe Duratović.