Izdvajamo

 

Juče su Kemo, njegova ljepša polovica Sajma Softić proslavili 30 godina braka i Kemin 50. rođendan. Uz njih su bili njihova djeca, zet, snaha i unučad. Kemo mi ukratko ispriča da mu je ovo dobra prilika da okupi familiju, komšije i prijatelje. Sve ovo za lijepo druženje.

Nije ovo prvi, a ni zadnji put da ovaj par pravi ovako veliku feštu. Hvali se sa svojim Softićima, komšijama i prijateljima jer oni su mu dosta pomogli u organizaciji ove fešte. U nekim momentima sam se pitao jeli ovo svadba ili 30. godišnjica braka. Njih dvoja kao mladenci, raspoloženi i stižu na sve strane. Sa svakim uspijevaju porazgovarati i ,kako to samo Kemo zna, našaliti se. Slavljenicu sam malo fotografisao, vazda u pokretu.

Idući uz Karaulu, kod kuće porodice Muranović postavljen je ovaj plakat, sa najboljim željama za Kemin rođendan i tri zastave.

Pokušavam fotografijama dočarati kakvo je raspoloženje bilo. Neki će reći da je previše fotografija ali meni se čini da je malo, da bih uspio dovoljno dočarati jučerašnju feštu.

Familijarna fotografija, lijepa uspomena na jučerašnji dan.

Kamo kao i uvijek, sve za dobro raspoloženje.

Jedna zajednička fotografija sa većinom prijatelja, komšija i familijom.

Ovdje je bilo više torti .

Pored muzike koja je zabavljala goste, došli su mladi iz KUD Kozara da svojim igrama uveličaju slavlje.

Kemo je pokazao da nije zaboravio da igra.

Djeca nisu zaboravljena i oni su feštali.

Slavlje je trajala skoro do jutarnjih sati.

Na kraju, Kemi i njegovoj porodici, sve čestitke uz želju da se još ćešće ovako sastajemo.

kozarac.eu

"Srpski narod nije kolektivno kriv za zločine i otuda ima odgovornost da se od njih javno ogradi i to djelima. Zato su neizmjerno važne aktivnosti “Žena u crnom”, grupe “Četiri lica Omarske” iz Beograda ili Udruženja “Kvart” iz Prijedora"

kaže Mujagić za Avaz.ba