Izdvajamo

Juče 15.09.2016.godine povodom bajramskih praznika Udruženje Žena Kamičani, su posjetili dom za starija i iznemogla lica "ENEA" u Kozaruši. Žene su došle da stanovnicima doma čestitaju Bajram, a samim tim su usrećili i razveselili stanovnike doma. Dočekani su sa oduševljenjem svih, kako stanovnika tako i radnika ovog doma.



Direktor doma, Smail Forić je poželio dobro došlicu ženama iz Kamičana. U izjavi za Kozarac.eu naglasio je: Ovo je već tradicija i ovaj dom je postao obilježje Kozaruše i Kozarca. Ne zaboravljaju nas od medžlisa, osnovne škole, udruženja žena redovno nas posjećuju za Bajram, 8. mart pa i za novu godinu.Tako da je to sad neka redovnost koja nas veseli i naše stare koji su naši stanovnici.



Aldijana Džonlagić Jauzović kaže za Kozarac.eu: Došli smo, u sklopu naši redovnih aktivnosti, u posjetu starijim licima. Ovo radimo redovno za bajramske praznike, pa tako i ovaj Kurban Bajram. Takođe da ih malo razveselimo i razbijemo tu neku monotoniju u domu koju ponekad imaju. Njima je drago, neki nas prepoznaju od prošlih obilazaka vide im se osmjesi na licima, a i nama je drago što smo tu.
Nastavit ćemo obilaskom ovog doma i stanovnika u domu.



Mene su prepoznali i već na ulazu zapitkuju hoću li ih slikati, hoće da pozdrave svoje. Naravno da sam odmah uzeo kameru i počeo da snimam i razgovaram sa rajom iz doma.



Jedna žena nije htjela pred kameru ali me strogo pogledala i rekla da poselamim cijeli svijet, a ona bi to rado sama rekla ali se boji da će zaplakati pa neće pred kameru.
Pozdrav cijelom svijetu od stanovnika doma ENEA iz Kozaruše.

Nijaz-Caja Huremović

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.