Izdvajamo

 

Danas je u organizaciji P.D. Mrakovica Kozarac odrzana deveta Kozaračka transverzala na kojoj su učestvovala drustva P.D.Tajan iz Zavidovica i P.D. Resnik iz Memica opstina Zivinice. U pohodu je učestvovalo 50 učesnika zajedno sa domaćinima. Krenulo se od Šehidskog Spomen obilježja putem prema Bešićima gdje se napravila pauza kod sehidske fontane i proučila se Fatiha našim šehidima.

Potom se krenulo putem na Kozaracki kamen I tu je napravljena malo veća pauza za slikanje i uživanje u divnom pogledu na naš krajolik. Svi su bili oduševljeni prizorom sa kamena I pejzažom Kozare. Potom se krenulo put Huremovca I do stare pilane, Mehmedove crkve, pa sve do našeg planinarskog doma Debeli brijeg gdje nas je čekao izvrstan gulaš i druženje poslije ručka. Hvala gostima koji su nam uljepšali naš pohod a i kuharu Ćili na dobrom ručku. Hvala svima učesnicima pohoda I vidimo se ponovo aBd iduće godine.

Muhamed-Braco Kulašić

Ponekad mi se cini da kad mi duša zaplace, zaplace i moja Caršija.

Cini mi se da zaplace tiho i tužna dok ljepotu pruža onim što ljepotu samo uništiti znaju. Cini mi se da cujem uzdah ptice kad na kesten sleti kraj ruševina Asker džamije u Starom gradu koje tamo više nema

Uzdahnete li i Vi ponekad ????....