Izdvajamo

 

30.09. i 01.10.2023.godine PK "KOZARAČKI KAMEN" Kozarac bio je domačin ekipi od 9 članova PSD "ZATNI LJILJAN" Sarajevo.
Prvog dana nakon dočeka gostiju u Kozarcu uputili smo se na Mrakovicu gdje smo obišli spomen kompleks na Mrakovici nakon čega smo se uputili u pravcu Bešića poljane i dalje do Kozaračkog kamena. Nakog kračeg uživanja u pogledu i fotografianja spustili smo se do našeg planinarskog doma "7 RUNOLISTA" gdje je gostima i drugim učesnicima upriličen ručak i druženje sa gostima.

Drugog dana gostima smo omogučili još jednu šetnju od Rajkovića do Zečijeg kamena, obilaska i prolaska ferate te do doma Kotlovača i povratak do Rajkovića. Nakon šetnje gosti su obišli našu NAJVEČU-MALU KOZARAČKU ČARŠIJU, šehitsko spomen obilježje na Trgu Bosne i Hercegovine gdje je proučena fatiha, a nakon toga smo obišli i šehitske mezarluke u Kamičanima. Nakon obilaska oprostili smo se sa dragim gostima, poželjeli im SRETAN PUT i neko novo druženje u narednom periodu.
Pozdrav za sve naše Kozarčane ma gdje god se nalazili.
Vaš KOZARAČKI KAMEN.

Mirsad Muratčehajić

 

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...