Izdvajamo

Dragi Kozarčani, prijatelji, poznanici i sportisti...uplovivši u novu 2019. godinu, polako ali sigurno, počinju i pripreme za predstojeći maraton "Kozarac-Srebrenica-Kozarac 2019", koji već, slobodno možemo reći, prelazi u tradiciju koju ćemo, ako Bog da, nastaviti gajiti i održavati.

Kako nakon svakog završenog maratona rezimiramo iskustva u želji da svaki naredni bude bolji od prethodnog, tako i ove godine, već na samom startu iste, počinjemo sa pripremama, kako fizičkim, tako i duhovnim, a bo'me i logističkim.

Za razliku od prijašnjih godina s ponosom možemo istaći da ćemo ove godine biti bogatiji kako sa većim brojem biciklista, tako i sa sponzorima koji su se dobrovoljno javili u želji da potpomognu jedan sportski i duhovni poduhvat kao što je ovaj naš maraton.

Ovom prilikom im se želimo zahvaliti...kako njima tako i svima vama, budućim biciklistima ili sponzorima, bili vi duhovnog ili materijalnog karaktera.
Ono što također želimo istaći, jeste da su PRIJAVE za predstojeći maraton službeno otvorene, tako da prijave, ali i same detaljne informacije vezane za maraton trajat će DO KRAJA MARTA. Tako da ovom prilikom molimo sve vas koji ste planirali učestvovati u maratonu ove godine, da se na vrijeme prijavite, kako bi shodno broju učesnika mogli krenuti u daljnje sprovođenje priprema, kao što su narudžbe biciklistickih odijela, rezervacije smještaja i organiziranje logistike u globalu. Bilo kakve dodatne informacije vezane za maraton možete dobiti javljanjem u privatne poruke na našoj Facebook grupi "BK KOZARAC" (https://www.facebook.com/bkkozarac/) ili na WhatsApp/viber broj telefona +41797715573 (Sabit Džonlagic). Od enormne važnosti nam je da se prijave izvrše do navedenog termina, kako bi naredne pripreme a i sam maraton protekle bez i najmanjih incidenata.

Raduje nas i čini ponosnim da ćemo, ako Bog da, dočekati i proživjeti još jedan sedmodnevni maraton dužine oko 1000 kilometara, pod zastavom Kozarca, jer uistinu nam je to najveći stimulans na putu opominjanja i nezaboravljanja ne tako davne historije. Na kraju krajeva, narod bez upoznavanja prošlosti, ne može razmišljati o budućnosti.

Vaš BK KOZARAC !

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.