Izdvajamo

U okviru priprema za nastavak sezone u četvrtoj ligi RS, fudbaleri OFK Mrakovica Kozaruša odigrali su prijateljski susret protiv FK Berek Prijedor.
Susret je završen 6:1 za EFK Mrakovica

Prvo polusezonu OFK Mrakovica, u četvtoj ligi RS, su završili na posljenjem mjestu. U pauzi prvenstva urađene su velike promjene u klubu. Dovedeno je osam novih igrača i doveden je novi trener.


Novi trener je Teufik-Tofko Grozdanić, u Kozarcu poznat, jer je 13 godina uspješno vodio FK Bratstvo Kozarac. Tofko ima UEFA "B" licencu, a što mu daje pravo da bude optimista u narednoj polusezoni.
"Počeli smo pripreme i sve teče po planu. Dosta novih igraća je u ekipi i sve to sad treba uklopiti. Danas ćemo protiv FK Berek vidjeti gdje smo i dokle smo došli.Na vrućoj klupi sam jer volim izazove, a znam da je teško. Borit ćemo se za ostanak u ligi, pokušat to ostvariti i obradovati ove ljude u klubu, kao i navijače", kazao nam je trener Tofko

Ekrem Žerić podpredsjednik OFK Mrakovica, vjeruje u uspjeh u narednoj polusezoni. Sa novim trenereom i novim igraćima ima nade i kako reće, Nada posljenja umire.

Nijaz-Caja Huremović


Malena Maida Bašić, djevojčica od jedanaest godina, sjedila je na skemliji koju joj je od drveta napravio otac Ibrahim. Skrivali su se osam mjeseci u šumi Kozare. Tog hladnog zimskog jutra, 12.februara 1993.godine, ispred šatora od cerade i najlona, jela je grah sa udrobljenim bajatim kruhom. Zavladala je potpuna tišina. Vojnici su ih opkolili i prišli na dvadesetak metara. Kada je zapucalo prvi je pao njen otac. Osjetila je oštar bol u stomaku i strovalila se na leđa. Pokušala je da dozove majku Mirsadu ali glas je ostao u grlu. Gledala je kako meci kidaju komadiće odjeće sa majčinih grudi dok istrčava iz šatora. Maidini prstići stezali su kašiku. Tanjir se nije prevrnuo. Pokušala je udahnuti ali bolni grč iz stomaka nije dao. Vid joj se mutio i mogla je prigušeno čuti jedino još vrisak brata Mirsada koji pokušava pobjeći. Dječijim grudima prostrujao je zadnji drhtaj.

Piše: Edin Ramulić

* Opis zadnjih trenutaka života djece u tekstu baziran je na autentičnim forenzičkim, sudskim i informacijama dobijenim od očevidaca.