Izdvajamo

27.kolo Regionalne lige Zapad naši ekipa FK Bratstvo Kozarac je gostovala kod FK Lauš koji je 3 plasirana ekipa na tabeli. Zbog povreda, žutih kartona i privatnih obaveza na današnjoj utakmici trener Kararić nije mogao da računa na par standardnih igrača, tako da su utakmicu počeli naši mladi igrači u koje ulažemo mnogo truda i na iste ozbiljno računamo u narednom periodu. Od prve minute na golu je bio mladi Bahonjic, kao i naši mladi igrači Bahonjić, Mujkanović, Emini a od 80 minute i Alić. Vrijeme za utakmicu kišovito, gledakaca 70. Već u 6.minuti za našu ekipu je dosuđen kazneni udarac koji je izveo nas kapiten Brkić Arnes, tako da smo poveli sa 1:0, što je bio i krajnji rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu tj. u 66 minuti nakon što je lopta pogodila našeg obrambenog igrača u ruku sudija je pokazao na bijelu tačku tako da su domaćini izjednačili 1:1 što je bio i konačni rezultat današnje utakmice.
Sa osvojenim današnjim bodom naše Bratstvo i dalje ostaje 2. ekipa na tabeli što je svakako veliki uspjeh i dokaz da se u našem klubu iskreno i profesionalno radi, sa primarnim ciljem na naše momke.

Admir Đonlagić

Često se naši ljudi osječaju uvrjeđenim sa riječi 'dijasporac'. Ovo je večinom slučaj iz razloga nepoznavanja značenja te riječi. Šta ustvari znači 'Dijaspora'

Opširnije...