Izdvajamo

U sklopu 5. tradicionalnog turnira „ Kamičani 2019. “, koji je održan 31.07. i 01.08. 2019. godine, nastupilo je osam ekipa u seniorskom uzrastu, među kojima je bila i jedna ekipa iz Bosanske Krupe.
Prvog dana je odigrana grupna faza i najbolje plasirane ekipe su igrale završnicu koja je predviđena drugog dana turnira. U prvom polufinalnom susretu između Borinera i Restoran Dolina, uspješnija je ekipa Borinera koja se plasirala u finalnu završnicu, dok u drugom polufinalnom susretu između Terzići i Mahala, više sreće je imala ekipa Terzića.

U duelu za treće mjesto Restoran Dolina i Mahala, uz briljantnu igru mladog nogometaša FK „ Bratstvo “ Kozarac, Almir Alić, koji je postigao četiri izuzetno lijepih pogodaka, njegova ekipa restoran Dolina ostvarila je trijumf i osvojila treće mjesto.
U finalnom susretu, između ekipa Terzići i Borinera, u kojem je prikazan izuzetno lijep nogomet, puno lijepih nogometnih poteza, utakmica je završila bez pobjednika 2:2, boljim i spretnijim izvođenjem penala slavila je ekipa Borinero, što im ovom prilikom čestitamo na zasluženom trijumfu.

Pored seniorskog turnira, održan je i turnir za mlađe pionire, na kojem je nastupilo sedam ekipa i dvije revijalne ekipe pjetlića, uzrasta od 5 do 7 godina.
Uz lijepo druženje i ugodnu atmosferu, mnogobrojna publika je uživala u dječijim čarima nogometa.
Svim učesnicima su uručene medalje za učesće, kao i nagrade za one najbolje.

Prvo mjesto je osvojila ekipa FC „ Kozarac “, drugo mjesto je osvojila ekipa Lila –plavi, dok je treće mjesto zauzela ekipa Juventus.
Važno je i spomenuti da je za najbolje golmane uručene majice sa potpisom našeg reprezentativca Asmira Begovića.
Cilj ovog druženja bio nam je izgraditi osjećaj za zajednicu kod djece, da izgradimo mostove prijateljstva, između ostalog i zbog toga, jer znamo da su Kozarčani rasuti po cijelom svijetu.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ili učestvovali na turniru. Čestitke pobjednicima i vidimo se naredne godine u što većem broju.

Softić Pajdo Mirzet
Fudo Terzić

 

 

 

 

 

 


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ