Izdvajamo

7.kolo Regionalne lige Zapad fudbaleri FK Bratstvo Kozarac su ugostili ekipu FK Mladost iz Kotor Varosa. Iako je trener Kararic danas bio na mukama jer se u proteklom kolu povredio nas kapiten Brkic i Pekija, a Tica je dobio crveni karton , na teren je poslao nase mlade igrace a na zadovoljstvo sviju nas u prvih 11 je bio i nas kapiten Brkic koji je iako povredjen, stisnuo zube njegovo prisusto i iskusto jako potrebno nasim mladim igracima sto se u konacnici i ispostavilo tacno.


Na samom pocetku nasi igraci su dobro otvorili utakmicu sto su pokazali na samom pocetku utakmice svojim zalaganjem i pozrtvovanoscu.Tako da smo polovinom prvog poluvremena postigli gol sutom naseg mladog igraca Alica i poveli sa 1:0, sto je bio konacni rezultat prog poluvremena.
U drugo poluvvrijeme smo takodjer dobro usli u utakmicu, i imali smo par izglednih sansi za gol no medjutim mreze su mirovale i krajnji rezultat je bio 1:0 i veoma znacajna 3 boda osvojena pri cemu smo idalje ostali pri samom vrhu tabele na 4 mjestu sa osvojenih 13 bodova koliko ima i 3 plasirana ekipa.
Vrijeme je danas bilo suncano ali malo prohladno, uslovi za igru idealni, gledaoca oko 100.

Admir Đonlagić


Ovdašnja osnovna škola, koju pohađa 340 učenika, posebna je priča. Ne tako davno bila je među najvećima u bivšoj zajedničkoj državi, brojeći i do 3.800 učenika. I danas su u njenim klupama učenici Bošnjaci, Srbi, Ukrajinci, Romi. Isto je i s nastavnim osobljem.

Al-Jazeera 01.2017.