Izdvajamo

 

Prva utakmica ove sezone gdje smo gostovali ekipi FSA Prijedor odigrana je na stadionu Berek sa početkom u 17.30 sati.
Podmlađena ekipa naseg kluba sa par iskusnih naših već poznatih igraća, zajedno sa trenerom Mahićem je pokazala da se nije došla braniti.
Iako su vremenski uslovi bili vrlo teški a domaćin nezgodna ekipa iskustvima iz predhodnog perioda, i u prvom poluvremenu smo pokazali dominaciju i bolju igru na terenu.U prvom poluvremenu mreža se je tresla 2 puta, prvo je povelo Bratstvo golom Babića dabi domaćin izjednačio nedugo zatim na 1:1.
U drugom poluvremenu smo pojačali tempo igre što je rezultiralo 2.golom našeg iskusnog igrača Vujkovića-Kuje koji koristi grešku golmana i posprema loptu glavom u prptivniču mrežu.

Do kraja utakmice imali smo još šansi za gol koje nismo iskoristili.
Na zadovoljstvo sviju naših članova i simpatizera utakmica je završila sa osvojena 3 boda za naš klub.
U razgovoru sa našim igračima isti su izjavili da ova osvojena 3 boda i pobjeda je njihov poklon početku građevinskih radova koji startaju 16.08.2021.god na našem stadionu.

FSA - FK Bratstvo Kozarac 1:2

Admir Đonlagić

Budite ponosni na naše kozaračke borce, oficire i generale armije Republike Bosne i Hercegovine. Budite ponosni na naše očeve i majke, braću i sestre, jer oni živješe i umiraše časno. Budite ponosni jer pripadate narodu koji tlačen, proganjan i na pravdi Boga ubijan, a koji druge nije tlačio, proganjao i na pravdi Boga ubijao! Spram dušmanima budite ponosni i prkosni, a spram svojom braćom i prijateljima ponizni i milostivi! Neka nas sviju Uzvišeni Allah na tom putu pomogne!

Mr. Amir ef. Mahić
25.05.2017. god.