Izdvajamo

 

Sjajna vijest za prijedorski sport stiže iz Rumunije.

Tamo se ovog vikenda održava Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu.

Dio reprezentacije Bosne i Hercegovine je i naš sugrađanin Siniša Lukić, član Biciklističkog kluba “Kozara”.

On je u subotu nastupio u kategoriji U23 gdje je ostvario sjajan rezultat osvojivši drugo mjesto i srebrnu medalju.

Vicešampionska titula na Balkanskom šampionatu je još jedan hvale vrijedan rezultat koji je ostvario mladi Prijedorčanin.

On je na taj način još jednom, po ko zna koji put, dostojno reprezentovao ne samo sebe već i svoj klub i grad Prijedor.

Osim Siniše Lukića, na ovom prvenstvu su trebali nastupiti još neki mladi prijedorski biciklisti ali zbog nedovoljno finansijskih sredstava od toga se odustalo.

Treba podsjetiti da je odlukom gradonačelnika Prijedora o raspodjeli sredstava sportskim klubovima i organizacijama za 2023. godinu, BK “Kozara” dobio “čak” 4.500 KM.

S obzirom da prijedorski biciklisti sa skoro svakog takmičenja na kome učestvuju donose medalje, sami procijenite da li njihov klub ima dovoljnu podršku lokalne zajednice.

prijedordanas.com

Postovani Nijaze,

Hvala mnogo na predivnim prilozima i fotografijama kojima nas uvijek obradujes. Sve ovo sto radite danas, trag je koji ostavljate za sobom, a koji ce jednoga dana pripadati kozarackoj arhivi. Svaki put imam osjecaj da sam prosla kroz nas dragi Kozarac i zavirila pomalo u svaki njegov sokak. Vrijeme prebrzo leti, a u toj neuhvatljivoj brzini zaboravimo koliko je svaki trenutak vazan i kako ga trebamo cijeniti i po mogucnosti zabiljeziti.

Kako su govorili nasi stari, "Danas jesmo, sutra nismo.." U ovozemljskoj trci koja se sve vise pretvara u borbu za meterijalne stvari koje dominiraju, veoma se rijetko nadje vremena za dusu i cesto znacaj malih, obicnih stvari spoznamo tek kada ih pocnemo gubiti. U sustini zivimo samo za danas, jer proslost ne mozemo promijeniti, a buducnost i njenu tajnu ne mozemo unaprijed spoznati.
Vec smo to jednom iskusili na svojoj kozi, u proteklom ratu, kada smo tako brzo izgubili ono sto smo godinama sticali, a najgore od svega je gubitak ljudskih zivota.

26.04.2014
Semira Jakupovic