Izdvajamo

 

Biciklističkom klubu “Kozara”, koji je inače najtrofejniji klub u cijeloj BiH i organizator raznih sportskih događaja, danas je zvanično po nalogu inspektorata MPOS-a, zabranjeno bavljenje sportom i sportskim aktivnostima.

Ovo je za Kozarski vjesnik saopštio predsjednik ovog kluba Goran Garača.

“Samim tim su prekršena osnovna olimpijska načela i sigurni smo, napravljen jedan presedan jer vjerujemo da se to do sada nije desilo nijednom sportskom kolektivu. Razlog je organizacija međunarodne trke na Kozari koja nije imala saglasnost BSRS za to, a da pri tom naš klub nikada nije imao ni šansu postati članom ovog saveza”, izjavio je Garača.

Dodao je da su zapečaćeni prostorije, oprema i sve što materijalno duži klub, čime je na neki način i stavljano van funkcije.

kozarski.com

"Mi smi pripadnici Srpskog naroda i osuđujemo kompletno etničko čišćenje i zločine koje su počinili zločinci iz našeg naroda. Mi se zalažemo za zajednički život i Bosnu i Hercegovinu i želim da naša djeca žive zajedni sa svim našim narodima u BiH. Ja sam Klaudija Pecalj i rodom sam iz Zenice, a moj muž je Milan Pecalj. Husein Ališić je napisao knjigu na engleskom jeziku i u toj knjizi piše o mom mužu. Za vrijeme rata, Husein je živio u Banja Luci i moj muž je sve naše dokumente dao njemu da bi on izašao sa svojom porodicom vani. Milan je čuvao Huseinovog brata koji je bio pretučen i nije se bojao da pomogne prijatelju Bošnjaku.
Ja sam rođena u Zenici među Hrvatskim i Bošnjačkim narodom i žao mi je za sve što se desilo u ratu, jer ja želim da živimo sa svim narodima u Bosni i Hercegovini". Kazali su nam Klaudija i Milan Pecalj, pripadnici Srpskog naroda iz Donjih Garevaca.

26.05.2017. god.