Izdvajamo

Još od same pojave slučajeva korona virusa (COVID-19) u državama u našoj okolini kao i pojavom slučajeva u našoj državi, u našoj školi pojačana je dezinfekcija školskih prostorija kao i dodatno razvijanje svijesti o ličnoj higijeni (pranje ruku itd.), kako kod učenika, tako i kod radnika škole.

Jučer, 14.03.2020.godine, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpsle, naložio je sprovođenje dezinfekcije svih javnih površina, javnih objekata kao i sredstava javnog prevoza u roku od 48 sati nakon stupanja na snagu naredbi.

Naredbe koje je Šeranić izdao odnose se na obavezno sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS. Ovim naredbama se propisuju mjere u cilju prevencije širenja novog virusa korona “SARS-CoV-2” i “COVID-19” bolesti u RS i sve jedinice lokalne samouprave u RS dužne su da sprovode mjere iz ovih naredbi, kao i sve zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite.

Nalaže se također kontinuirano obavljanje preporučenih mjera Instituta za javno zdravstvo u pogledu dezinfekcije svih javnih objekata kao i javnih površina, i o istom izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, jednom sedmično.

Nakon realizacije svakodnevnih prethodnih aktivnosti na nivou naše škole, svakako smo ispoštovali prethodno navedene naredbe i mjere u cilju prevencije širenje korona virusa, te su danas, vrijedni radnici naše škole izvršili detaljnu dezinfekciju škole, kao i školskog dvorišta.


juoskozarac

Mislim na moju djecu, mislim na djecu cijelog svijeta. Oni su nevini. Ne bi ih trebalo hraniti mržnjom pa da sutra postanu gori od onih koji su nam napravili toliko zla.

Ipak...Ipak treba im reci da bar znaju. Ne moraju niti da mrze niti da praštaju.

Oni to ne mogu za nas uciniti ali moraju znati da im se isto to može desiti.