Izdvajamo

Policijska uprava Prijedor, u vremenskom periodu od 18. do 21. juna 2020. godine, realizovala je republičku akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, u cilju podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

U okviru akcije policijski službenici Policijske uprave Prijedor, kontrolisali su 1819 učesnika u saobraćaju, a za počinjene prekršaje sankcionisano je 795 ili 43% kontrolisanih učesnika.

Alkotestirano je 1517 vozača, a zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu, iz saobraćaja je isključeno 59 vozača. Zbog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg alkohola, 6 vozača je lišeno slobode.

Od ukupnog broja kontrolisanih vozila, tehnička neispravnost je utvrđena na 149 vozila, a 158 vozača sankcionisano je zbog dodatno postavljenih tamnih folija na staklenim površinama vozila. Nekorištenjem bezbjednosnog pojasa, prekršaj su počinila 103 vozača, dok je 5 vozača sankcionisano zbog korištenja mobilnog telefona prilikom vožnje u saobraćaju.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima na putu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, a sve u cilju svoje i bezbjednosti drugih učesnika.

 PU Prijedor


Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)