Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 23.06.2020. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica E.M. i D.G. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela „Pronevjera“ i „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, dok je lice E.M. počinilo i krivično djelo „Utaja poreza i doprinosa“.

Osumnjičeni E.M. se tereti da je, kao odgovorno lice sportskog kluba iz Prijedora, u periodu od 2009. do 2018. godine, sa žiro računa kluba, falsifikovanjem potpisa odgovornih lica na nalozima za isplatu, podigao novac u iznosu od 791.712,52 KM, te isti protivpravno prisvojio i potrošio, bez evidentiranja i pravdanja utroška kroz poslovne knjige kluba.

Na ovaj način osumnjičeni je, ne evidentirajući novčana sredstava kao javni prihod kluba, u iznosu od 658.607,16 KM, za period od 2013. do 2018.godine, oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 49.334,18 KM, po osnovu neisplaćene poreske obaveze.

Osumnjičeni D.G. se tereti da je, kao odgovorno lice sportskog kluba, falsifikujući potpise na nalozima za isplatu, sa žiro računa kluba, podigao novac u iznosu od 80.380,00 KM, koji je protivpravno prisvojio, odnosno potrošio bez pravdanja i evidentiranja utroška kroz poslovne knjige kluba.

 

PU Prijedor


Doticni Ramo Besic je reko istinu. Barem ja uvijek zeljno ocekujem cetvrtak, bas iz ovog razloga. Da bi vidio ove lijepe slike iz naseg prekrasnog Kozarca, i da procitam koji haber. Moze to biti i sitnica, mozda slika ukalamljene vocke, da meni vec bude toplo oko srca. Hvala puno za ovaj trud, na slikama i haberu i samo dalje tako.

Četvrtak