Izdvajamo


Iz savjeta mjesnih zajednica pozivaju vlasnike (korisnike) parcela koje se nalaze pored javnih puteva da izvrše sječu živica i drugog rastinja u pojasu javnih puteva i da održavaju putni jarak u dužini u kojoj se zemljište graniči sa putem.

Ove obaveze proističu iz Zakona o javnim putevima Republike Srpske i iz Odluke o lokalnim putevima, nekategorisanim putevima i ulicama u naseljima grada Prijedora, potvrđeno je iz Odsjeka za mjesne zajednice.

ROK ZA IZVRŠENJE OVIH RADOVA JE 31.08.2020. GODINE, a poslije isteka roka, Savjet mjesne zajednice će sačiniti spisak vlasnika (korisnika) parcela koji nisu izvršili ove obaveze i dostaviti ga Odsjeku komunalne policije na dalje postupanje i novačno kažnjavanje.


U perverznoj realnosti, dželati i ubice su dobile svoje obilježje i istorijski pomen. Naime, U bivšem Društvenom domu Trnopolje, mjestu gdje se nalazio jedan od najzloglasnijih prijedorskih logora, otvorena je spomen-soba poginulim vojnicima Vojske Republike Srpske.

Koliko bolestan moraš biti da to uradiš?

Zamislite spomen-sobu posvećenu snagama Vermahta u Mathauzenu ili Aušvicu? Ne možete? Dabome da ne možete. Zato u nas može sve.

Dragan Bursać