Izdvajamo

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, preduzeli su aktivnosti na sprečavanju posjedovanja oružja i municije čije držanje građanima nije dozvoljeno, te operativnim radom na terenu, došli do saznanja da lica P.K. iz Prijedora i U.K. iz Novog Grada, nelegalno posjeduju određenu količinu oružja i municije.

Tom prilikom je dana 01.09.2020. godine kod lica P.K. iz Prijedora pronađena i privremeno oduzeta automatska puška sa pripadajućim okvirom, dok je dana 04.09.2020. godine kod lica U.K. iz Novog Grada pronađena i oduzeta ručna bomba i pištolj sa određenom količinom pripadajuće municije.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, protiv lica P.K. iz Prijedora i U.K. iz Novog Grada biće podneseni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.


...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."