Izdvajamo

Danas je za 16 poljoprivrednih proizvodača sa područja Prijedora uručena donacija novih motokultivatora, dok je četvoro dobilo kosilice samohodne, te 2 kosilice cub cadet, 1 motorni trimer čistač, 1 motorna pila MS 180 STHIL, 1 motokosačica SONIC i jedan plug 14 coli, u vidu podrške održivom povratku. Vrijednost ove donacije je 20.000 KM, a sredstva je obezbijedio Grad Prijedor i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

Sabahudin Garibović, odbornik u Skupšrini Grada Prijedora zahvalan je na podršci odbornika u gradskom parlamentu i dodaje:
"Danas su 23 domaćinstva dobili poljoprivrednu mehanizaciju za koju su konkurisali. Obezbjedili smo sredstva za to, većim djelom od Grada Prijedora i manjim djelom Federalnog ministarstva, s kojim smo obezbjedili i 54 plastenika. Ove godine je obuhvaćeno oko 195 familija koji su dobili mehanizaciju, plastenike, štalske objekte...."

Povratnici koji su dobili ovu mehanizaciju kažu da svaka pomoć dobro dođe, naročito kad je u pitanju mehanizacija.

Nijaz-Caja Huremović

... I kao uvijek, naša dijaspora stupa na scenu, ona koja na svojim plećima već godinama vuče ovu zemlju i neda da propadne. Poznati i nepoznati ljudi javljaju se...