Izdvajamo

Danas je za 16 poljoprivrednih proizvodača sa područja Prijedora uručena donacija novih motokultivatora, dok je četvoro dobilo kosilice samohodne, te 2 kosilice cub cadet, 1 motorni trimer čistač, 1 motorna pila MS 180 STHIL, 1 motokosačica SONIC i jedan plug 14 coli, u vidu podrške održivom povratku. Vrijednost ove donacije je 20.000 KM, a sredstva je obezbijedio Grad Prijedor i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

Sabahudin Garibović, odbornik u Skupšrini Grada Prijedora zahvalan je na podršci odbornika u gradskom parlamentu i dodaje:
"Danas su 23 domaćinstva dobili poljoprivrednu mehanizaciju za koju su konkurisali. Obezbjedili smo sredstva za to, većim djelom od Grada Prijedora i manjim djelom Federalnog ministarstva, s kojim smo obezbjedili i 54 plastenika. Ove godine je obuhvaćeno oko 195 familija koji su dobili mehanizaciju, plastenike, štalske objekte...."

Povratnici koji su dobili ovu mehanizaciju kažu da svaka pomoć dobro dođe, naročito kad je u pitanju mehanizacija.

Nijaz-Caja Huremović


Paradoks našeg vremena!

Naučili smo kako da preživljavamo, ali ne i kako da živimo. Dodajemo godine životu, ali ne i život godinama.

"Paradoks našeg vremena je da imamo veće zgrade, ali kraće živce; šire puteve, ali uže vidike; trošimo više, a imamo manje; kupujemo više, uživamo manje. Imamo veće kuće, a manje porodice; više udobnosti, a manje vremena; imamo više diploma, ali manje razuma; više znanja, a manje rasuđivanja; više stručnjaka, a još više problema; više znanja u medicini, a sve manje zdravlja.

Kaže Uzvišeni: “Znajte da život na ovom svijetu nije drugo do igra, i razonoda, i uljepšavanje, i međusobno hvalisanje i nadmetanje imecima i brojem djece! Primjer za to je bilje čiji rast poslije kiše oduševljava nevjernike, ono zatim buja, ali ga poslije vidiš požutjela, da bi se na kraju skršilo. A na onom svijetu je teška patnja i Allahov oprost i zadovoljstvo; život na ovom svijetu je samo varljivo naslađivanje.” (El-Hadid, 20.)

#Lijepa_riječ