Izdvajamo

Nakon što je Policijskoj stanici Kozarska Dubica Policijske uprave Prijedor, dana 15.11.2020. godine, oko 01,00 časova, prijavljeno da je u ulici K.P.I Oslobodioca u Kozarskoj Dubici, došlo do tuče između dva lica, policijski službenici su izlaskom na lice mjesta zatekli i lišili slobode lice R.O. iz Kozarske Dubice.

Na osnovu operativnih informacija da je navedeno lice R.O. učestvujući u tuči sa licem A.A. iz Kozarske Dubice, posjedovalo oružje, u neposrednoj blizini lica mjesta pronađen je i izuzet gasni pištolj marke „Ekol“ kalibra 9mm.

Pronalaskom i lišenjem slobode drugog učesnika u tuči, lica A.A., kod istog je pronađen i oduzet pištolj marke „CZ“ kalibra 9mm.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.O. i A.A., Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biće dostavljen izvještaj za krivično djelo „Učestvovanje u tuči“, dok se licu A.A. stavlja na teret i krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Al' mi moja mati nikad ne znade objasniti zašto ja sad nemam sadašnjosti a o buducnosti da i ne pricam. O prošlosti citam, ali je malo kasno, a da sam znao, da smo svi znali, da nam je receno, sad bi bezbeli kahvendisali kod Šide ili kod Saje cifuta il' pred Indeksom, Oazom ili u Trinestici, ko što su radili oni naši jarani, kojih više nema, prije dvadesetak godina. (Novembar 2011.)