Izdvajamo

 

U Kozarcu, kao najvećem povratničkom mjestu u entitetu Republika Srpska, simbolično je započeta prva u nizu tribina u organizaciji Platforme za progres, pod nazivom "Razgovorom do rješenja". Tema današnje tribine bila je "Važnost entiteta Republika Srpska za uspjeh Bosne i Hercegovine".

Cilj ovih tribina je da se pronađu najbolja rješenja za Bosnu i Hercegovinu i sve njene dijelove kroz direktan razgovor sa građanima.

Građanima su se obratili Jusuf Arifagić, uspješni privrednik i kandidat za predsjednika/ potpredsjednila entiteta RS, Emir Galijašević, vijećnik Platforme za progres u Općinskom vijeću Tešanj i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres. Posebno je naglašena potreba za stvaranjem jednakih uslova za povratak i uspjeh za sve građana na ovom prostoru, važnost privrede i najboljih ekonomskih rješenja i aktiviranje građana i dijaspore u rješavanju problema sa kojima se susreće država i sredine u kojima žive.

Platforma za progres, kao organizacija koja od početka gradi organizaciju i djeluje na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine, već sutra organizuje sljedeću tribinu u Tuzli i poziva sve zainteresirane građane da se pridruže.

Neumitno se bliži dan kada će Vam postaviti pitanje: “Tata, gdje si ti bio kada su ubijali djecu po Prijedoru?”

Fikret Bačić