Izdvajamo

 

Osnovni sud u Prijedoru potvrdio je optužnicu protiv radnika “Elektrodistribucije” u ovom gradu čiji su inicijali S.G. zbog nelegalnog priključivanja potrošača na elektroenergetsku mrežu, objavilo je Okružno javno tužilaštvo.
Elektromonter S.G. tereti se da je u toku 2017. godine, bez prethodno pribavljene elektroenergetske saglasnosti i zaključenog ugovora o priključenju, priključio struju potrošačima P.Z, H.O. i H.S. u Kamičanima kod Prijedora.
Tom prilikom je protivpravno prisvojio novac koji je uzeo na ime naknade za priključenje na elektroenergetsku mrežu, i to 2.200 KM od P.Z. i 750 KM od H.O. “Elektrodistribuciji” Prijedor prouzrokovao je materijalnu štetu, i to na ime priključenja potrošača H.O. i H.S. od po 979,96 KM, te od od 2.769,96 KM na ime neovlašteno utrošene električne energije od strane P.Z. Lice S.G. tereti se za krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Izvor: SRNA

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).