Izdvajamo

 

U Industrijskoj zoni „ Celpak“u Prijedoru izvršena je ugradnja donjeg nosivog sloja asfalta saobraćajnice „C-106“ što je projekat Grada Prijedora čija je vrijednost 843 998,52 KM. Projekat finansira Vlada Republike Srpske.

Shodno vremenskim prilikama, očekuje se ugradnja gornjeg, habajućeg, sloja asfalta i postavljanje horizontalne signalizacije i konačan završetakr radova na ovoj saobraćajnici.

Riječ je o saobraćajnici dužine 310 metara i širine 8 metara sa dva trotoara i pratećom infrastrukturom (fekalna kanalizacija, oborinska kanalizacija, hidrantska mreža, rasvjeta, i srednjenaponski vod).

Saobraćajnica prolazi kraj, uglavnom, stranih preduzeća koja zapošljavaju oko dvije stotine radnika u ovoj industrijskoj zoni. NJena izgradnja puno će značiti svima njima jer se radi o uređenju kanalizacije i pristupnih puteva do svake od njih i time će trajno biti riješeni problemi ovih investitora

Konačna realizacija ovog projekta značiće mnogo preduzetnicima , ali i radnicima koji ovom saobraćajnicom dolaze na posao.

“Želja nam je da se Bosna i Hercegovina razvija u miru. Mi ne želimo nikakve podjele, jer je ovo naša jedina domovina za koju su se borili naši najbolji sinovi, naša sabraća i mi ćemo morati stati jednog dana pred njih i morat ćemo im kazati šta smo uradili za našu domovinu, za koju su oni dali svoje živote”, izjavio je danas u Prijedoru ministar za boračka pitanja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Salko Bukvarević na Svečanoj akademiji održanoj povodom 25. novembra (2016. god.), Dana državnosti Bosne i Hercegovine, javlja Anadolu Agency (AA).