Izdvajamo

 

Divlja deponija u LJubijskoj ulici u naselju Gomjenica uklonjena je po nalogu Gradske uprave Prijedor koja je i finansirala ovu aktivnost.

Ova divlja deponija kod Žegera nastala je posljednjih nekoliko mjeseci i rezultat je nesavjesnog ponašanja Prijedorčana iz raznih dijelova grada koji su to mjesto koristili za odlaganje smeća i kabastog otpada.

Ovim putem iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove još jednom upućuju apel sugrađanima da smeće i kabasti otpad odlažu na zato predviđena mjesta u gradu kako bismo izbjegli stvaranje divljih deponija koje zagađuju okolinu i opasne su po zdravlje mještana tamo gdje nastanu.

Sa druge strane, finansijska sredstva koja su potrebna da se deponija ukloni mogu se upotrijebiti mnogo korisnije pogotovo što se to ponavlja iz godine u godinu.

"U ovoj novoj godini želim da moji pravi prijatelji ostanu kakvi jesu, te da ih steknem još puno više, to je nešto što teško nađeš a lako možeš da izgubiš. Prijatelji u kojima možemo potražiti najveću podršku. Znamo da će ostati uz nas nevažno kamo nas vodio naš lični put. Naravno i njima želim sve najbolje kao i sebi u ovoj novoj godini." Šerif Jaskić - Hifo