Izdvajamo

 

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor nastavljajući sa realizacijom akcije kodnog naziva „Kalibar“ dana 07.09.2022. godine kod lica N.P. iz Prijedora pronašli su i oduzeli automatsku pušku sa municijom, kao i opojnu drogu.

Na osnovu prethodnih saznanja o posjedovanju vatrenog oružja, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva i po naredbi sudije Osnovnog suda u Prijedoru, izvršen je pretres porodične kuće lica N.P. kojim je pronađena i oduzeta automatska puška M-70 sa osam komada pripadajućih metaka. Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“ ukupne bruto mase 8,3 grama.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru, a nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv N.P. biće dostavljen Izvještaj za počinjena krivična djela „Nedozvoljena poizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ i „Omogućavanje uživanja opojnih droga“.

...počinje priču o Kozarcu Ibro Kahrimanović: "Kozarac živi zahvaljujući dijaspori, odnosno Kozarčanima koji su se nakon progona zaustavili u evropskim zemljama, u Americi. Ali, iz ljubavi, iz nekakvog svog kozaračkog inata ponovo su izgradili ovo mjesto, čime je Kozarac postao simbol povratka u BiH. Istina, najveći broj njih dolazi za novogodišnje praznike i tokom ljeta, ali ono što su izgradili ovdje – kuće, drugi objekti – garancija su da će se vratiti zastalno i nastaviti živjeti ovdje."