Izdvajamo

 

Policijskoj upravi Prijedor 06.09.2023. godine oko 22,30 časova prijavljeno je da se na magistralnom putu Kozarska Dubica-Gradiška u mjestu Draksenić dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su povrijeđena dva lica.

Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je u saobraćajnoj nezgodi učestvovao Z.T. iz Kozarske Dubice upravljajući vozilom marke “VW Golf” i A.A. iz Kozarske Dubice upravljajući motociklom marke „Kawasaki“. U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je vozač A.A. i maloljetno lice koje se prevozilo na motociklu. Zbog težine povreda povrijeđena lica prevezena su na Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske u Banja Luci.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motocikla, lakih motocikla i mopeda da prilikom učestvovanja u saobraćaju koriste zaštitnu opremu.

PU Prijedor

29. februara i 1. marta 1992. godine je održan referendum o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine, na koji je izašlo oko 64% građana RBiH s pravom glasa i njih 99% je glasalo ZA nezavisnu i suverenu BiH, državu ravnopravnih građana i naroda.